Yhdistyksen tarkoitus

Vuonna 2016 perustettu Suomen permakulttuuriyhdistys edistää kestävää elämäntapaa ja yhteiskuntaa permakulttuurifilosofiaan pohjautuen. Yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Yhdistyksen tarkoituksena on:

● Edistää permakulttuurin tunnettavuutta Suomessa
● Koota tärkeää tietoa pohjoisiin olosuhteisiin soveltuvista permakulttuuriratkaisuista, ja tukea siten sen kehittämistä ja soveltamista
● Tiedottaa permakulttuuriin liittyvistä hankkeista ja koulutustapahtumista Suomessa
● Toimia osana kansainvälistä permakulttuuriverkostoa niin Pohjoismaissa kuin laajemmin

Yhdistyksen jäsenenä pääset mukaan oppimaan kestävää elämäntapaa, kohtaat samanhenkisiä ihmisiä ja tuet työtä permakulttuurin puolesta maassamme.

​Jokainen on tervetullut mukaan!

​​Yhdistyksen hallitus 2019-2020

Hallituksen jäsenet

Dominik Jais

Dominik Jais, puheenjohtaja

Vuosien mittaan olen tavannut monenlaisia ihmisiä, jotka toimivat permakulttuurin parissa: tohtoreista opiskelijoihin ja toimitusjohtajista taiteilijoihin. Permakulttuurilla on annettavaa ihan jokaiselle. Joskus se on abstraktimpaa, joskus konkreettisempaa. Parhaillaan suunnittelen Diplomani (syventävät permakulttuurin opinnot) aloitusta ja käytän myös permakulttuurin periaatteita ja työkaluja päivittäisessä työssäni Creative Directorina Chase & Snow:ssa sekä kotikokoisten biokaasuvoimaloiden kehittämisessä. Instagram-kanavani on sekoitus taidetta, permakulttuuria, elektroniikkanikkarointia ja vilkaisuja arkipäivääni. Minuun saa nopeiten yhteyden oman sivuni yhteydenottolomakkeen kautta (https://dominikjais.com/contact)

Suvi Puttonen

Suvi Puttonen

Kirjoitin vuosia sitten työhakemukseen haluavani luoda tiloja, jotka edistävät sosiaalista ja ekologista kestävyyttä. Systeemisestä ajattelusta ja ympäristötieteistä kiinnostuneena sosiologina ja taiteiden pitkäaikaisena harrastajana innostuin permakulttuurista, sillä se tuntuu yhdistävän monialaisesti kaikkia kiinnostuksenkohteitani ja arvojani. Tällä hetkellä työskentelen yliopistolla ja pohdin, miten voisin integroida permakulttuurin periaatteita elämääni.

Pekka Ilmari Nikander

Pekka Ilmari Nikander

Pekka Ilmari etsii uutta suuntaa elämälleen, vielä hetken toimien Aalto-yliopiston työelämäprofessorina. Korona-aikana universumi lähetti hänet EU:n laskuun Ibizalle opiskelemaan permakulttuurin perusteita. Nyt hän miettii, miten permakulttuuri-ajatuksia voisi levittää laajemmalle maatalouteen EU:n rahoituksen avulla, erityisesti Horizon Europe -ohjelman Soil Health and Food Mission -rahoituksesta sekä yleisemmin EU Rural Action Plan -suunnitelman osa-alueiden kautta.

Erkki Pöytäniemi

Olen koulutukseltani agronomi ja olen tehnyt koko aikuisikäni töitä luomun parissa ja ollut mukana monissa suomalaisen luomun keskeisissä käänteissä. Olen myös hyvin verkottunut luomun piirissä kansainvälisesti ja olen tehnyt viimeiset 25 vuotta töitä suomalaisten - ja vähän muidenkin - luomutuotteiden viennin parissa. Sillä saralla ansaitsen edelleen leipäni ja pidän sitä osaltaan myös ”maailman parantamisena”, koska luomu etenee vain jos sille on kysyntää ja se on kannattavaa.  Luomun eettiset periaatteet ovat pitkälti samat kuin permakulttuurin: terveys, ekologia, reiluus ja huolenpito (Ifoam). 

Kiinnostuin permakulttuurista, koska se tarjoaa kokonaisvaltaisen työkalun eettisten periaatteidensa (maailmasta ja ihmisistä huolehtiminen, reilu jako) ja ekologisen elämäntavan toteuttamiseksi elämän joka tasolla, ei vain viljelyyn ja maankäyttöön liittyen. Kävin PDC kurssin Ranskassa Ferme de Bec Hellouinissa 2015. Olemme vaimoni Marja Nuoran kanssa rakentaneet permakulttuuriprojektiamme Iso-orvokkiniittyä 2014 lähtien ja teemme molemmat parhaillaan permakulttuuri diplomejamme. Tarkoituksemme on myös että Iso-orvokiniitystä tulee LAND keskus.  

Permakulttuuriyhdistyksen hallituksessa haluan osaltani edistää permakulttuuria ja sen tunnettuutta Suomessa.

Anni Rainio

Tania Carvalho

Tania Carvalho

Rahastonhoitaja

Lumia Huhdanpää-Jais

Lumia Huhdanpää-Jais

Moi, olen Lumia ja yhdistyksessä hoidan toistaiseksi rahastonhoitajan pestiä. Permakulttuuri sopii täydellisesti arvoihini: maapallosta pidetään huolta ja välitetään myös toisistamme. Harjoitan permakulttuuria kotitilallani (www.beyondbuckthorns.com) ja minua kiinnostaa kovasti myös sen periaatteiden käyttäminen muuhunkin kuin maankäytön suunnitteluun!